Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Αφήνω σήμερα ελεύθερη την καρδιά μου.

Αφήνω σήμερα ελεύθερη την καρδιά μου χωρίς καμία επιθυμία, χωρίς καμία δέσμευση .... αλλά πετάω ελεύθερη σαν τον άνεμο, σαν την πεταλούδα,, σαν τον αετό και δεν υπάρχει για μένα όριο .... αλλά χάνομαι μέσα στο σύμπαν για να ενωθώ μαζί του.
Πόση απλή είναι η ζωή και πόσο όμορφη γίνεται αν βγάλουμε από πάνω της κάθε τι που είναι φθαρτό και ανούσιο.

Με πόσο απλά πράγματα ευχαριστιέται ένας άνθρωπος ? Με πόση απλότητα είναι οι απλές καθημερινές μας στιγμές?  
Πόση ομορφιά κρύβεται μέσα σε αυτά τα μικρά, τα λιτά πράγματα.
Και πως νομίζουμε ότι η ευτυχία κρύβεται μέσα σε μεγάλα.
Ναι στα μεγάλα τα οποία είναι αόρατα, είναι κρυμμένα μέσα μας. Η μεγάλη χαρά είναι αόρατη και εσωτερική και μπορεί να έρθει με ένα απλό τριαντάφυλλο, με ένα χαμόγελο ενός παιδιού, με έναν περίπατο με έναν φίλο.
Να αφήσουμε την καρδιά μας, να ανοίξει τα φτερά της και να νιώσει ελεύθερη έξω από όλα τα πρέπει, έξω από κάθε δέσμευση.
Γιατί να δεσμευτούμε ? Πώς και με ποιο τρόπο ? Αφού η ζωή, μας το λέει καθαρά κάθε μέρα, ότι είναι απρόβλεπτη. Σαν να μας λέει η ίδια η ζωή, πέτα ελεύθερος και ήρεμος προς ένα ταξίδι γεμάτο από ευλογίες.

Τα πουλιά πετούν με πίστη χωρίς να ξέρουν τι θα συναντήσουν. Φτερά έχει και η ψυχή μας και αυτό που μας εξηγεί είναι πως δεν θα είναι εδώ για πάντα. Κάνει το ταξίδι της με πίστη. Ένωσε την καρδιά σου με την πίστη της ψυχής σου. Η οποία ήρθε εδώ στην γη σαν αποδημητικό πουλί για να περάσει το καλοκαίρι και όταν έρθει η ώρα της να φύγει.

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου