Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Το κολάζ της αγάπης και της ευτυχίας.

Η ζωή είναι απρόβλεπτη, όμως σίγουρα σου έχει χαρίσει και στιγμές αγάπης και ευτυχίας.
Αυτές οι στιγμές είναι για σένα και για κάθε άνθρωπο η γεννήτρια που δίνει κίνηση και αρμονία.
Τι είναι το κολάζ της αγάπης ?
Είναι μία δική μας τεχνική – δημιουργία, την οποία μπορούμε να την εφαρμόσουμε.


Το πρώτο που κάνουμε είναι να πάρουμε ένα τετράδιο και να καταγράψουμε όσα περισσότερα ευχάριστα γεγονότα που έγιναν στην ζωή μας. Από το πρώτο ποδηλατάκι που μας έκανε δώρο ο μπαμπάς ( για παράδειγμα) μέχρι το πιο πρόσφατο ευχάριστο συμβάν στην ζωή μας.
Καθώς αυτά τα συμβάντα ένα – ένα τα καταγράφουμε, προσπαθούμε να αναπαράγουμε τις εικόνες, να αναβιώσουμε το νιώθω μας από εκείνες τις στιγμές. Να επαναφέρουμε από την μνήμη μας όλα όσα ζήσαμε μέσα σε κάθε συμβάν.
Όταν την κάνουμε αυτήν την άσκηση καταγράφουμε σε ένα τετράδιο το συμβάν και αυτά που νιώσαμε τότε. Ύστερα με κλειστά τα μάτια το ζούμε ξανά. Αφεθείτε στο νιώθω σας, αφήστε το μέσα σας να γεμίσει από αυτή την χαρά.
Αφού τελειώσετε με τα γεγονότα και την καταγραφή τους, στο τετράδιο σας. Επιλέξτε τα πιο ευχάριστα και δημιουργήστε το δικό σας κολάζ αγάπης.
Βάλτε σε ένα μικρό χαρτόνι, σε σχήμα Α4, τις στιγμές που επιλέξατε. Με έναν μαρκαδόρο σε χρώμα της δικής σας επιλογής γράψτε με κεφαλαία γράμματα τα συμβάντα. Ύστερα ζωγραφίστε πάνω στο χαρτόνι, ένα χαμόγελο, καρδούλες, λουλούδια ή ότι σας θέλετε εσείς. Αν έχετε και φωτογραφία σας από το συμβάν μπορείτε να την βάλετε κι αυτή στο κολάζ.
Κάθε μέρα ανάμεσα στα διαλείμματά σας και λίγο πριν κοιμηθείτε,  σταθείτε μπροστά στο χαρτόνι αυτό και με κλειστά τα μάτια σας αναβιώστε και πάλι αυτά τα χαρούμενα συμβάντα. Αφήστε να σας πλημμυρίσει η χαρά.
Αυτή η άσκηση σταδιακά θα σας γεμίσει με πίστη και αισιοδοξία. Μπορεί στις αρχές να μην καταλαβαίνετε κάτι, αλλά το μέσα σας θα αρχίσει να μετατρέπεται σε υγεία και να ενεργοποιείται θεραπεία σε όλο σας το συναισθηματικό, νοητικό και σωματικό περιβάλλον. Η αναβίωση της χαράς είναι ένας δρόμος αγάπης και ενότητας από σας για σας.

ετικέτα ( διαλογισμός ) 

Δωροθέα