Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Νήπιο = νους ήπιος

Όπου νήπιο = νους ήπιος και εμείς κάνουμε προσπάθειες για να σταματήσει αυτό το ήπιο.
Κι εμείς μετατρέπουμε το ήπιο σε όπιο….. δηλητήριο δηλαδή.
Ο νους που είναι ήπιος, είναι η καρδιά μας.


Έτσι λοιπόν κάθε «νήπιο», όπου μας οδηγεί Εκείνος να το ακολουθούμε, εννοεί να ενώσουμε την καρδιά μας με αυτήν την κατάσταση του ήπιου.
Καθώς η καρδιά όταν είναι ήπια έχει μέσα της ειρήνη, ηρεμία, αρμονία.
Ας διδαχτούμε από τα μικρά παιδιά.
Εμείς ως μεγάλοι που είμαστε χάσαμε αυτή την εσωτερική αυθεντική μας κατάσταση και τελικά είδαμε ότι εκεί είναι η λύση. Να βρούμε δηλαδή ειρήνη, ηρεμία και αρμονία.
Στοιχεία φυσικότητας δηλαδή, που καταφέραμε και τα σκεπάσαμε με όλα τα πρέπει και τα στάνταρς. Και τι καταφέραμε ? Τίποτε το σπουδαίο.
Όλοι μας είμαστε κατηφείς, γεμάτοι άγχος και φόβους. Και όλοι μας κάνουμε προσπάθειες να γυρίσουμε το εσωτερικό μας στην αρχική του εσωτερική αυθεντική κατάσταση.
Αυτή η ανεμελιά λοιπόν που έχουν και που είχαμε κι εμείς να γίνει ο στόχος μας. Ανεμελιά να φτάσουμε την καρδιά μας να αδειάσει από κάθε τι και να επιστρέψει στην αρχική της κίνηση.
Ανεμελιά δεν σημαίνει αδιαφορία, αλλά με οδηγό την ηρεμία, την ειρήνη και την αρμονία περπατάω στο μονοπάτι της ζωής με αυτά.
Ανεμελιά δεν σημαίνει ασέβεια, αλλά ακριβώς το αντίθετο, καθώς μία καρδιά που αναπτύσσει μέσα της αυτά τα άνθη – ειρήνη- ηρεμία- αρμονία σέβεται σταδιακά τα πάντα.
Ανεμελιά σημαίνει λοιπόν με μαγιά την εσωτερική ειρήνη- ηρεμία- αρμονία, δημιουργώ σταδιακά την βάση για την Αγάπη και όταν η Αγάπη αρχίσει να εκδηλώνεται συναντά την αγνότητα και την αγαθότητα και τότε σε αυτήν την καρδιά έρχεται Εκείνος. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός για να κατοικήσει μέσα σε αυτήν την καρδιά του νήπιου νου.  Καθώς ένας ήπιος νους περπατά με βήμα σταθερό τους 9 Μακαρισμούς.  ( Ματθ. 5ο κεφάλαιο 3- 11).

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου