Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Ποιος φταίει τελικά ?

Φταίει ο ήλιος που μας καίει ή εμείς που καθόμαστε λάθος ώρες για ηλιοθεραπεία ?
Φταίει η ζάχαρη που μας παχαίνει ή εμείς που δεν έχουμε μέτρο ?
Φταίνε τα τηγανιτά, οι σάλτες, το ψωμί που μας παχαίνουν ή μας ανεβάζουν επίπεδα χοληστερίνης ή ότι άλλο μέσα στο σώμα ή εμείς που δεν ξέρουμε να βάλουμε έναν ρυθμό σεβασμού σε μας ?
Φταίει το αυτοκίνητο που μας σκοτώνει ή εμείς που δεν προσέχουμε ?
Φταίει το μαχαίρι που μας σκοτώνει ή εμείς που το κάνουμε λάθος χρήση ?
Ποιος φταίει τελικά ?


Εμείς παρόλα αυτά τα έχουμε βάλει με τον ήλιο, με την ζάχαρη, με τα τηγανιτά, με τις σάλτσες, με το ψωμί, με το αυτοκίνητο, με το μαχαίρι. Όλα αυτά τα θεωρούμε ως ένα μέρος επικίνδυνα και με κάποιο τρόπο τα μαχόμαστε.
Οι εσωτερικές αξίες του κάθε ανθρώπου χρειάζονται να αναβαθμίζονται κάθε μέρα. Για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κάνει χρήση όλα τα παραπάνω με σεβασμό και σύνεση προς τον εαυτό του και προς τους άλλους.
Δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε την σοκολάτα, το παγωτό, την ζάχαρη κλπ και να τα θεωρούμε «κακά», αλλά να βρούμε έναν τρόπο να τα κάνουμε χρήση με σεβασμό και όχι με ξέσπασμα. Δηλαδή αν τρώμε σοκολάτα με οδηγό το ξέσπασμα από συναισθηματικές μεταπτώσεις, τότε είναι που η ποσότητα που θα λάβουμε θα είναι καταστρεπτική.
Όσο ο συναισθηματικός μας κόσμος είναι ένας κόμπος, τόσο εμείς θα οδηγούμαστε να αναζητούμε τον φταίχτη σε όλα τα παραπάνω.
Για να μην θεωρούμε τίποτε ως αρνητικό το πρώτο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να περπατήσουμε το συναισθηματικό μας μονοπάτι με οδηγό την αυτογνωσία.
Η αυτογνωσία είναι μία διαδρομή μόνιμη και καθημερινή. Δεν έχει τέλος, αλλά μόνο αρχή. Είναι μία καθημερινή εσωτερική φροντίδα για κάθε άνθρωπο. Μία φροντίδα όπως είναι το καθημερινό μας ντύσιμο, το χτένισμα, η τροφή κλπ.

Στον δρόμο αυτόν μαθαίνουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό όλα τα εσωτερικά «πώς» και «γιατί». Ένας οδηγός αυτογνωσίας βρίσκεται εδώ στην Χιονάτη και είναι στα εφτά μυστικά περάσματα.  Σύμμαχος το τετράδιο μας και το στυλό μας για να μάθουμε τα εσωτερικά μας βήματα. Και όταν τα μάθουμε τα βήματα θα «χορεύουμε» με τους εαυτούς μας την ελευθερία.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου