Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

7 Νόμοι του Σύμπαντος εντός μας! ( μέρος πρώτο)

Ποιοι είναι οι εφτά νόμοι του Σύμπαντος ?
ΟΙ ΕΦΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ


Η Αρχή της Νοητικότητας = αντανάκλαση της σκέψης με το σύμπαν, ο νους συνδέει το φυσικό επίπεδο με το πνευματικό
Η Αρχή της Αντιστοιχίας= Όπως πάνω και κάτω
Η Αρχή της Δόνησης= Όλα κινούνται
Η Αρχή της πολικότητας= όλα έχουν δύο πόλους, ένα ζεύγος από αντίθετα.
Η Αρχή της Περιοδικότητας= Τα  πάντα ρέουν, όλοι έχουν ακμή και παρακμή, άνοδο και κάθοδο.
Η Αρχή της Αιτίας και του Αποτελέσματος= Κάθε αιτία έχει το αποτέλεσμα και κάθε αποτέλεσμα έχει μια αιτία. Κάθε τι που συμβαίνει έχει το γιατί. Κάθε σκέψη και πράξη έχει άμεσα και έμμεσα αποτελέσματα.
Η Αρχή της γέννησης= η γέννηση εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης.
Αυτούς τους νόμους τόσα χρόνια τους αναζητάμε έξω από εμάς, αλλά τελικά είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο. Ο κάθε άνθρωπος είναι ενότητα με το σύμπαν και αφού είναι ενότητα αυτοί οι νομοί είναι ένας προσωπικός δρόμος εντός μας, ο οποίος από μας χρειάζεται να περπατηθεί.
Η Αρχή της Νοητικότητας = αντανάκλαση της σκέψης με το σύμπαν, ο νους συνδέει το φυσικό επίπεδο με το πνευματικό.  Σε αυτό αντιλαμβανόμαστε πως οι σκέψεις μας είναι αυτές που μας ορίζουν και τελικά γίνονται αντανάκλαση της ζωής μας. Το φυσικό μας επίπεδο – σώμα- λειτουργίες, επηρεάζουν καθολικά την πνευματική μας υπόσταση.

Η Αρχή της Αντιστοιχίας= Όπως πάνω και κάτω
Ο δεύτερος νόμος λέει όπως πάνω και κάτω. Δηλαδή από αυτά που επηρεάζονται οι αισθήσεις μας μεταφέρονται  και το υπόλοιπο σώμα μας, αλλά και στη ζωή μας. Καθώς οι αισθήσεις μας, μας καθορίζουν τα πάντα γύρω μας.  Έτσι το πάνω μέρος σε μας είναι πάνω από την καρδιά μας και αφορά τα επάνω μας τσάκρα. Οπότε το πάνω καθρεφτίζεται στο κάτω και το κάτω στο πάνω.  

Η Αρχή της Δόνησης= Όλα κινούνται
Όλα κινούνται μέσα σε μας, τίποτε δεν είναι στάσιμο. Αυτό λέγεται δόνηση, εμείς το λέμε γέρασα, μεγάλωσα κλπ. Κι όμως το μέσα μας είναι μία κίνηση η οποία κίνηση έχει να κάνει με το πώς είναι οι άλλες δύο παραπάνω αρχές μας. Καθώς η δόνησή μας – κίνηση επηρεάζεται απόλυτα και καθοριστικά από τις άλλες δύο αρχές.

Η Αρχή της πολικότητας= όλα έχουν δύο πόλους, ένα ζεύγος από αντίθετα.
Φυσικά η πολικότητα είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο, αφού ο καθένας μέσα του έχει το θετικό και το αρνητικό. Ένα ζεύγος από αντίθετα. Μα αυτό το ζεύγος από αντίθετα εμείς το αντιμετωπίζουμε σαν ασθένεια και δεν δεχόμαστε αυτή μας την πραγματικότητα και την μαχόμαστε. Κι όμως εξ’ αιτίας αυτής της πολικότητας κινούμαστε, δύο πόδια κλπ. Το δύο δεν είναι ένας αριθμός άρνησης, αλλά μάθησης και ένωσης, γεφύρωσης.  Αντί για την πολικότητα αυτή και τα οφέλη της εμείς ενεργοποιήσαμε πολυπλοκότητα και έτσι έχουμε χάσει την ισορροπία μας.  Καθώς γέρνουμε συνεχώς μόνο από την μία μεριά. Και το ότι γέρνουμε είναι η αιτία της γήρανσης. Καθώς γήρανση = μη αποδοχή.

Συνεχίζεται …

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα