Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

7 Νόμοι του Σύμπαντος εντός μας! ( μέρος δεύτερο)

Η Αρχή της Περιοδικότητας= Τα  πάντα ρέουν, όλοι έχουν ακμή και παρακμή, άνοδο και κάθοδο. Αυτός είναι ο νόμος της νεότητας. Η νεότητα δεν βρίσκεται μόνο στην ηλικία. Αλλά σε κάθε τι που είναι καινούργιο. Ρέει και έχει ακμή και παρακμή, μέσα μας. Δηλαδή άλλες ιδέες έχουμε στα 12 χρόνια μας, άλλες στα 18, άλλες στα 28. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε προβληματικοί, όχι φυσικά, απλώς είμαστε σε κάθε μας ηλικία σημερινοί. Λογικό είναι τα ενδιαφέροντα και οι ιδέες σε κάθε ηλικία να έχουν ακμή και παρακμή. Όμως εμείς δεν τα δεχόμαστε αυτά απόλυτα από τον εαυτό μας. Και νομίζουμε ότι δεν είμαστε σταθεροί.

Η Αρχή της Αιτίας και του Αποτελέσματος= Κάθε αιτία έχει το αποτέλεσμα και κάθε αποτέλεσμα έχει μια αιτία. Κάθε τι που συμβαίνει έχει το γιατί. Κάθε σκέψη και πράξη έχει άμεσα και έμμεσα αποτελέσματα. Αυτός ο Νόμος δεν νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ για να τον καταλάβουμε. Για να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε η αιτία και το αποτέλεσμά μας. Δεν γίνεται μέσα μου να «φυτεύω» θυμό και να περιμένω αποτέλεσμα ηρεμίας στην ζωή μου.  Ότι έχει η ζωή μας ως αποτέλεσμα κάπου υπάρχει και η αιτία που το δημιούργησε.
Η Αρχή της γέννησης= η γέννηση εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης. Και φυσικά αυτός το Νόμος συνδέεται άμεσα με τον προηγούμενο. Δηλαδή για να γεννηθεί κάτι μέσα σε μένα είχε οδηγούς. Οι οδηγοί είναι η αιτία και το αποτέλεσμα. Η αιτία και το αποτέλεσμα δημιουργούν τον «σπόρο» τον οποίο κυοφορούμε για ανάλογο διάστημα και έρχεται η στιγμή της «γέννησης», δηλαδή μίας ασθένειας για παράδειγμα.
Οι νόμοι αυτοί συλλέγονται στην καρδιά μας, η οποία είναι δεμένη με την συνείδησή μας και ανάλογα με την ζωή μας και τους Νόμους αυτούς, μας οδηγεί να ζήσουμε και να βιώσουμε.
Ο Ισημερινός μας είναι στο σημείο της καρδιάς μας.
Άρα πριν ζητήσουμε από το σύμπαν …. Δηλαδή από το μέσα μας… ας σκεφτούμε τι έχουμε εκεί μέσα στην καρδιά μας.
Οι 7 νόμοι είναι εντός εαυτού και αν εμείς λειτουργούμε χωρίς αυτούς, τότε βρισκόμαστε «εκτός εαυτού». Εμείς βγάζουμε τους εαυτούς μας έξω από την αληθινή τους υπόσταση.
7 Νόμοι του Σύμπαντος εντός μας! Το πρώτο μέρος εδώ.


ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα