Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ο ήλιος δεν φοβάται το φως!

Ο ήλιος δεν φοβάται το φως. Ούτε η Ανάσταση του Κυρίου μας φοβάται την έρευνα. Καθώς όποιος ψάχνει με οδηγό την αλήθεια, τον Αναστημένο Κύριο μας θα δει. ( Απόσπασμα από το βιβλίο Πνευματικές Διαδρομές στους Μακαρισμούς – Πρωτοπρεσβύτερου Στέφανου Αναγνωστόπουλου) .
Ο Κύριος μας δεν φοβάται από μας να ερευνήσουμε για Εκείνον. Ίσα ίσα μας προτρέπει, καθώς ο ίδιος μας λέει «ερευνάτε τας γραφάς» Κατά Ιωάννη 5/ 39.


Ο Κύριος μας λοιπόν, η αλήθεια δηλαδή δεν φοβάται να την αναζητήσουμε. Καθώς όταν επιλέξουμε να κάνουμε έρευνα με την καρδιά μας ανοιχτή, τότε θα βρούμε μέσα σε αυτή την έρευνα τον Κύριο μας Αναστημένο. Τον Κύριο μας όχι προφήτη, αλλά Υιό Του Θεού. Ο Οποίος ήρθε σε μας για μας.
Ήρθε σε μας και δεν ζήτησε τίποτε περισσότερο από το να μας κάνει να νιώσουμε ελευθερία και να πώς να ζήσουμε χωρίς πόνους.
Η Ορθοδοξία είναι σταθμός χαράς καθώς έτσι αρχίζει. Με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ που δίνει μήνυμα χαράς στην Μητέρα όλων μας, όταν της λέει «Χαίρε» !! Και κατά τη διάρκεια της έρευνας μέσα στην Καινή Διαθήκη, η χαρά είναι το ζητούμενο. Όχι η γήινη χαρά, η οποία είναι πτυσσόμενη, αλλά η Θεϊκή Χαρά, η οποία ενεργοποιείται μέσα μας από τον ίδιο τον Θεό.
Ο Ιησούς Χριστός ήρθε για να μας δώσει. Και τι να μας δώσει?  Τα κλειδιά της Βασιλείας για να σταθούμε δίπλα Του.
Μεγάλος Δάσκαλος ταπείνωσης. Μεγάλος Δάσκαλος Αγάπης. Με τεράστια υπομονή και έλεος για όλους μας.
Αν λοιπόν θελήσουμε να «περπατήσουμε» τα βήματα της έρευνας και της αναζήτησης με ανοιχτή καρδιά θα δούμε το Μεγαλείο της Δόξας Του μπροστά στα μάτια μας.
Δεν φοβάται λοιπόν ο ήλιος το Φως, ούτε η γνώση την αλήθεια, ούτε ο Κύριος μας την έρευνα για Εκείνον. Καθώς Εκείνος γνωρίζει πως όποιος αναζητήσει θα Τον βρει και θα συναντήσει την Αλήθεια.  
Η οποία Αλήθεια είναι όλη κρυμμένη μέσα μας και μέσα στην Αγία Γραφή, αρκεί να θελήσουμε να ανοίξουμε τα παραθυρόφυλλα της καρδιάς μας.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα