Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Η ζωή οδηγεί, αν εσύ δεν οδηγείς.

Αυτογνωσία, ένας δρόμος εσωτερικής ανάβασης, κατάβασης, έρευνας, αναζήτησης. Με βασικό στόχο να ανακαλύψουμε το μέγεθος του εγώ μας και να αναζητήσουμε τα συναισθήματά μας, αλλά κυρίως να καθαρίσουμε σε όλους τους τομείς την συνείδησή μας.


Αυτός είναι ένας δρόμος, τον οποίο δεν τον διδαχτήκαμε μεν  και αδιαφορούμε. Τον έχουμε όμως διαβάσει σε αρχαία κείμενα και σε Πνευματικά κείμενα. Είναι ένας δρόμος που έχει την δυνατότητα να μας απαλλάξει από όλα μας τα προβλήματα, καθώς θα μας οδηγήσει σταδιακά στον καθαρισμό του εσωτερικού μας κόσμου. 
Μπορεί κάποιοι να τον αναζητήσουν, αλλά κι αυτό αποσπασματικά, επιφανειακά. Και συνεχίζουμε να ζούμε «ανενόχλητοι». Τα προβλήματά μας εναλλάσσονται και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να περιμένουμε να τελειώσουν τα προβλήματα αυτά. Μέχρι που εμφανίζονται άλλα προβλήματα και εμείς νιώθουμε σχεδόν πάντα μέσα στο «μάτι του κυκλώνα».
Αν εμείς λοιπόν δεν αναζητήσουμε τον δρόμο της αυτογνωσίας και να μπούμε μέσα στους εαυτούς μας για να αδειάσουμε όλο μας τον εσωτερικό μας κόσμο, τότε θα το κάνει η ζωή για μας. Δηλαδή ή θα μπούμε στην αυτογνωσία οικειοθελώς ή θα έρθει η ζωή να μας κάνει αυτογνωσία. Θα παρουσιάζει η ζωή μπροστά μας προβλήματα σε όλους τους τομείς, με οδηγό την εσωτερική μας κατάσταση. Θα μας καθρεφτίζει τον εσωτερικό μας κόσμο έξω από εμάς. Σε καταστάσεις, γεγονότα, ατυχίες, προβληματικές σχέσεις. Όλο αυτό θα γίνεται ξανά και ξανά, μέχρι εμείς να πάρουμε απόφαση να ασχοληθούμε με όλον μας τον εσωτερικό κόσμο.
Αυτογνωσία λοιπόν ή θα την κάνουμε εμείς σταθερά και καθημερινά ή θα την κάνει η ζωή για μας.  Όταν εμείς την επιλέξουμε και αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε το εγώ μας και με τι είναι γεμάτη η συνείδησή μας και σταδιακά αδειάζουμε εμάς, τότε η ζωή μετατρέπεται σε ένα υπέροχο ήρεμο ποτάμι. Αν εμείς δεν επιλέξουμε τον δρόμο αυτόν τότε η ζωή πάλι είναι ποτάμι, αλλά αυτή τη φορά άγριο ποτάμι που θα μας «χτυπάει» από βράχο σε βράχο και πότε- πότε θα πέφτουμε και από καταρράχτη.

ετικέτα ( Τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα