Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Το εγώ τιμωρεί… ο Θεός συγχωρεί!

Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη για κάθε τι που του συμβαίνει να αναζητά επίμονα έναν φταίχτη. Κι όταν δεν τον βρει στα κοντινά του πρόσωπα ή στην πολιτεία, τότε θα πει «ήταν θέλημα Θεού».
Το εγώ, μας τιμωρεί λοιπόν και όλα όσα βιώνουμε αρνητικά κυρίως έρχονται από το εγώ.


Το εγώ, μας οδηγεί να επιλέγουμε, να δημιουργούμε. Το εγώ είναι αυτό που θα διαπράξει αδικίες, προδοσίες, που θα πει άλλα και θα κάνει άλλα. Οπότε σταδιακά και με την πάροδο των χρόνων το εγώ μας, γεμίζει την συνείδησή μας και θα έρθει η στιγμή να βιώσουμε αυτά που έχει συλλέξει η συνείδησή μας. Η οποία είναι αμερόληπτη. Δηλαδή η συνείδηση δεν ασχολείται με το πώς είμαστε επιφανειακά προς τους άλλους. Που σημαίνει πως αν συμπεριφερόμαστε με ευγένεια, αλλά μέσα μας νιώθουμε πικρία και θυμό αυτά τα δύο θα μας φέρει να αντιμετωπίσουμε η συνείδησή μας. Την πικρία και τον θυμό θα βιώσουμε ως μελοντική κατάσταση. Αλλά αυτήν την κατάσταση δεν θα μας την δώσει ο Θεός. Εμείς την «χτίζαμε» όλα μας τα χρόνια και θα βιώσουμε το οικοδόμημά μας.
Αν το οικοδόμημα – ζωή – καταστάσεις που βιώνουμε δεν μας αρέσουν ή μας πονούν, ας κάνουμε την εσωτερική μας αναζήτηση και να τα τοποθετήσουμε στον Θεό. Και τότε Εκείνος αυτό το οικοδόμημα που δεν μας αρέσει, αφού έχουμε αποδεχτεί την δική μας συμμετοχή, θα μας απαλλάξει ολοκληρωτικά και με πολλή αγάπη θα μας φέρει σε ένα ήρεμο περιβάλλον.
Δεν φταίει λοιπόν ο Θεός και δεν μας τιμωρεί ο Θεός. Ο Θεός είναι πάντα εκεί για να μας απαλλάξει. Αρκεί εμείς να πάρουμε απόφαση να αναζητήσουμε με τι έχουμε γεμίσει την συνείδησή μας.
Πόσα ναι είπαμε τα οποία ήταν όχι. Πόσα όχι είπαμε τα οποία ήταν ναι. Πόσες φορές είπαμε άλλα από αυτά που σκεφτόμασταν και από αυτά που νιώθαμε. Πόσες ήταν οι φορές που είπαμε ψέματα, πόσες οι φορές που πληγώσαμε άθελα μας ή ηθελημένα. Αυτή η αναζήτηση είναι μία καθημερινή διαδρομή για να αδειάσει η συνείδηση.  Πόσα «ράμματα για τη γούνα» μας έχουμε το ξέρουμε μόνο εμείς, η συνείδησή μας και ο Θεός.  Αν εθελοτυφλούμε η συνείδησή μας θα μας φέρει αντιμέτωπους με τις εσωτερικές μας αλήθειες. Ο μόνος που μπορεί να μας καθαρίσει ολοκληρωτικά και να μας απαλλάξει είναι ο Θεός με την μετάνοια.

Στο δικό μας το χέρι βρίσκεται η ζωή μας και φυσικά καλό είναι να θυμόμαστε πως για τον Θεό δεν ισχύει η φράση «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Καθώς ο Θεός είναι δίκαιος και τον δίκαιο τον προστατεύει. Ο Θεός δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ακόμα και όταν αυτές μοιάζει ότι δεν υπάρχουν και τον δίκαιο θα τον γλυτώσει.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα