Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Ο πόνος και τα λουλούδια.

Ο πόνος στην καρδιά του ανθρώπου είναι σαν τα λουλούδια. Είναι σαν τα λουλούδια που είναι ακόμη κλειστά και σταδιακά ανοίγουν τα πέταλά τους. Θέλει πολλή δύναμη για να ανοίξει ένα λουλούδια τα πέταλά του, θέλει πολλή δύναμη για να ανοίξει η καρδιά τα πέταλα του πόνου. Μόνο που εμείς σε αυτή τη δύναμη νομίζαμε ότι ο πόνος είναι αδυναμία και μία άχρωμη, μαύρη, άοσμη κατάσταση.
Κι όμως ο πόνος έχει και χρώμα αλλά και άρωμα.


Ο πόνος έχει και νέκταρ και βάλσαμο, αρκεί να τον αφήσω να μου μιλήσει και να μην τον αγνοήσω. Να μάθω μέσα από τον πόνο τον δρόμο και τον τρόπο να περάσω μέσα από αυτόν.
Ο πόνος δημιουργεί τα δάκρυα τα οποία είναι εκεί για να ποτίσουν το σημείο του πόνου και να το οδηγήσουν στην ανακούφιση.
Τόσο ο συναισθηματικός πόνος αλλά και ο σωματικός είναι χρωματικές και μουσικές – ηχητικές δονήσεις οι οποίες για εκείνο το διάστημα του πόνου είναι άλλοτε πιο έντονες και άλλοτε πιο παλ.
Η συνεργασία μας με τον πόνο θα μας οδηγήσει να ενωθούμε με τα χρώματα αυτά. Ο πόνος μετατρέπει τον άνθρωπο σε καλλιτέχνη. Κάθε δημιουργός από τον πόνο οδηγήθηκε για να φτιάξει είτε έναν πίνακα, είτε ένα ποίημα, είτε μία μουσική. Αυτή είναι η έκφραση του εσωτερικού του συναισθήματος σε συνεργασία με τον πόνο.
Μόνο που εμείς μάθαμε τον πόνο να μην τον θέλουμε στην ζωή μας και λογικό είναι. Όμως εκείνος έρχεται. Έρχεται για να μας ενώσει με τα άνθη της καρδιάς και της ψυχής μας για να βγούμε από τον πόνο μαζί με γνώση η οποία δεν θα μας αφήσει να βιώσουμε άλλη πτώση. Ο άνθρωπος βιώνει την πτώση γιατί δεν αφήνει τον εαυτό του να λάβει την γνώση από τον κάθε του πόνο.

Κάθε πόνος μας λοιπόν μεταφέρεται εκεί στην καρδιά μας και δημιουργεί την υποδομή για άνθη. Τα άνθη αυτά ανθίζουν ανάλογα με την διάσταση του πόνου. Ο πόνος βιώνεται κατά τη διάρκεια που το λουλούδι προσπαθεί να ανοίξει τα πέταλά του, αν ενωθούμε με αυτό με οδηγό την γνώση. «Τι θέλεις να με διδάξεις πόνε»? Τότε έρχεται η στιγμή της άνοιξης και γεμίζει η καρδιά μας με λουλούδια, αρώματα και χρώματα και όλα αλλάζουν στην ζωή μας.

ετικέτα ( ευημερία ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου