Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Το κλειδί της ευγνωμοσύνης.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα υπέρτατο αγαθό στον άνθρωπο για όλη του τη ζωή. Είναι η εκτίμηση σε βάση αγάπης και χαράς. Όλο αυτό εκπέμπεται από το εσωτερικό μας κομμάτι, όπως ακριβώς ο χτύπος της καρδιάς μας.
Όμως κάποιοι από μας την ευγνωμοσύνη την έχουν με το μέτρο ή με το σπάνιο ή με προϋποθέσεις.


Έτσι και η ζωή τους έχει μέτρο, έχει σπάνιο και προϋποθέσεις. Σε καταστάσεις και γεγονότα, που τον άνθρωπο τον ενδιαφέρουν.  Δηλαδή κάποιο άνθρωποι ενώ θέλουν το καλύτερο, θέλουν την αρχοντική και «πλούσια» συμπεριφορά να λάβουν, την ευγνωμοσύνη δεν την έχουν στο απόλυτο. Κι όταν η ευγνωμοσύνη δεν είναι στο απόλυτο, γίνεται η ζωή με προβλήματα που μοιάζουν άλυτα. Άλυτα είναι γιατί εμείς είμαστε δεμένοι και εναρμονισμένοι σε άλλη συχνότητα από την ευγνωμοσύνη, δηλαδή αυτό το Υπέρτατο Αγαθό.
Το κλειδί λοιπόν για την ευγνωμοσύνη είναι ο θαυμασμός.
Θαυμασμός είναι αυτή η δόνηση που μας ανοίγει την καρδιά μας και μας ρυθμίζει να νιώθουμε ευλογίες παντού.
Να ρυθμίσουμε την εσωτερική μας διάθεση να ζούμε με οδηγό τον θαυμασμό. Ο θαυμασμός έχει πάντα μέσα του την εσωτερική διάθεση χαράς, η οποία μας οδηγεί να ενώνουμε τα πάντα με αυτή.
Ο θαυμασμός ενώνεται καλά με τον ενθουσιασμό. Τι όμορφες διαδρομές είναι αυτές. Κάθε μέρα έχουμε λόγους να ζούμε με αυτές τις ιδιότητες.
Θαυμασμό για τα πάντα και ενθουσιασμό.  Να νιώθουμε την ευλογία να ρέει μέσα στις φλέβες μας και να αναβλύζει από την ανάσα μας.
Θαυμάζω = θαύμα ζω
Ενθουσιασμός = εν θεϊκή ουσία.

Θαυμάζω λοιπόν για να ενεργοποιηθεί μέσα μας η ευγνωμοσύνη και να ενωθούμε με τα θαύματα, τα οποία δεν είναι με το μέτρο ή με το σπάνιο ή με προϋποθέσεις, αλλά μόνιμα.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου