Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Το κακό δεν ντρέπεται αλλά τρέφεται..

Έχουμε σκεφτεί, πως το κακό που συμβαίνει δεν ντρέπεται, αλλά τρέφεται κάθε φορά που εμείς του δίνουμε σημασία? Το κακό δεν μπορεί να καταλάβει την ένσταση, τον πόνο, την θλίψη. Αλλά τρέφεται από αυτά και φουντώνει, ανασυγκροτείται και «παίρνει θάρρος» για να συνεχίσει.


Εμείς νομίζουμε ότι κάνουμε ένσταση, επανάσταση δίνοντάς του σημασία και δεν έχουμε καταλάβει ότι το συντηρούμε και το «βοηθάμε» να φουντώνει όπως η φωτιά. Καθώς κάθε μας ένταση, ένσταση, οργή είναι σαν τον αέρα που φουντώνει την φωτιά. Ποτέ ο αέρας δεν ήταν υπέρ της φωτιάς αλλά το αντίθετο. Και έτσι κάθε φωτιά που τη φυσάει αέρας οργής καίει ότι βρει μπροστά της.
Παράλληλα έχουμε άραγε σκεφτεί πως γίνεται από ένα γλυκό και τρυφερό παιδάκι, που όλοι μας ήμασταν κάποτε, μπορεί να βγει ένα πλάσμα και να κάνει τόσες βίαιες πράξεις ?
Τι να βίωσε άραγε που τον έφτασε σε ένα τέτοιο σημείο ?
Μήπως με αυτά που βίωσε κατάφερε το περιβάλλον του να του νεκρώσει τα στοιχεία μέσα του και τον μετέτρεψε σε ένα στοιχειό ?
Εμείς λοιπόν που έχουμε οδηγό την αγάπη είτε προς τα ζώα, είτε προς τους ανθρώπους, μήπως ήρθε η στιγμή να αναζητήσουμε πόσο πολύ μπορεί αυτά τα άτομα που κάνουν τόση βία, πόση δυστυχία έχουν εσωτερικά.
Όχι καμία κακή πράξη δεν μπορεί να θεωρηθεί καλή. Όμως μέσα του ο κάθε άνθρωπος έχει στοιχεία που κάποτε με κάποιο τρόπο χρειάζεται να τον βοηθήσουμε να τα βρει.
Για κυριαρχήσει η αγάπη και η καλοσύνη χρειάζεται να την απλώσουμε παντού. Και να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε κάθε πλάσμα που το μόνο που έχει μάθει είναι η βία. Εμείς που θεωρούμε τους εαυτούς μας ανθρώπους της αγάπης, ας το δείξουμε και ας το διδάξουμε στους νέους γονείς. Να μην ακολουθούν βήματα βίας και τιμωρίας στα παιδιά τους, έτσι το κακό θα φύγει από δίπλα μας.

Η καλύτερη συμπεριφορά προς κάθε πράξη να είναι η αγκαλιά, η κατανόηση και η αποδοχή. Και να θυμόμαστε πως όσο το κακό το συντηρούμε εμείς είτε λεκτικά, είτε όπως απλώς το «φυσάμε» τη φωτιά σαν τον άνεμο… Οπότε για να μην δούμε άλλη εξάπλωσή του, ας αλλάξουμε εμείς και αντί για αέρα να δώσουμε τη ζέστη του Καλοκαιριού, τον ήλιο και την φροντίδα σε όλους.

ετικέτα ( ευημερία ) 

Δωροθέα