Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

Ξέρεις, τα Χριστούγεννα δεν είναι…

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μία μέρα, αλλά μία κατάσταση, μία στάση, ένας σταθμός.
Ένας σταθμός που μας οδηγεί να αναζητήσουμε την εσωτερική αναγέννηση μας. Μία αναγέννηση που θα μας οδηγήσει από το Θείο βρέφος, να βγάλουμε από πάνω μας κάθε βάρος μας.
Ποια είναι τα βάρη ενός ανθρώπου άραγε ?
Μα φυσικά τα προβλήματά του, που άλλοτε είναι βαριά και ασήκωτα και άλλοτε άλυτα και οδυνηρά.


Αυτή η διαδρομή που έρχεται, ως αναβίωση κάθε χρόνο, μας οδηγεί να αναζητήσουμε την δική μας εσωτερική ανάταση και την δική μας Βηθλεέμ. Εκεί μέσα στην καρδιά μας και να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τον εγωικό μας χαρακτήρα, σε μία ευλογία.
Μία ευλογία που θα μας βοηθήσει να βγούμε για πάντα από τα δεσμά του πόνου και του φόβου. Γιατί ο Θεάνθρωπος γεννήθηκε για μένα και για σένα. Για να μας δείξει μέσα από την δική Του ζωή, ότι ο παράδεισος κατοικεί μέσα στην καρδιά μας. Έτσι αξιοποιώντας τις 4 αρετές ( φρόνηση – σωφροσύνη- ανδρεία- δικαιοσύνη) από την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία να τις ενώσουμε με τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος για να φτάσουμε αυτό που μας λέει ο ίδιος ο Κύριος μας, μέσα στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, Θεοί Εστέ.
Μοιάζει δύσκολο στα μάτια του ανθρώπου όλο αυτό. Μα τίποτε δεν είναι δύσκολο για τον Θεό. Και όταν ένας άνθρωπος θελήσει να φτάσει τον Θεό, ο Θεός θα «κατεβάσει» την ωραιότερη και ασφαλέστερη γέφυρα, για τον άνθρωπο αυτόν.
Δύσκολο, ακατόρθωτο, δύο λέξεις που το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν τον πόνο και τον φόβο. Δύο λέξεις που μας κάνουν να μοιάζουμε έρμαια των καταστάσεων και των προβλημάτων μας. Να νιώθουμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε.
Κι όμως ο Θεός είναι Πάντα βοηθός. Και αυτά μας τα έχει πει και μας τα έχει υποσχεθεί.
Ότι εμείς αν θελήσουμε να κάνουμε βήματα ένωσης μαζί του, θα μας δώσει όση βοήθεια θέλουμε.
Αρκεί ένα θέλω και μία διάθεση για συγχώρεση και άδειασμα από όλα τα βάρη της συνείδησής μας.
Και τότε θα δούμε ότι τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή καρδιάς που κρατάει κάθε δευτερόλεπτο, όλο το χρόνο. Και ότι δεν είναι πια χειμώνας αλλά μία μόνιμη άνοιξη, με τα πιο υπέροχα χρώματα, αρώματα, ήχους.

Η επιλογή είναι πάντα μόνο στο δικό μας χέρι.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου