Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Φτιάξε τη δική σου «Κιβωτό» για προστασία..

Πότε ο Θεός είπε στον Νώε να ετοιμάσει την Κιβωτό ? Πολύ πριν από την καταιγίδα. Για να έχει τον χρόνο που χρειαζόταν, με το μέρος του. Γιατί ο Θεός οδήγησε τον Νώε να φτιάξει την Κιβωτό ? Γιατί ο Θεός ήξερε τι ήταν αυτό που έρχεται να συμβεί.
Έτσι και στην δική μας τη ζωή.


Πρώτα θα μάθουμε κολύμπι και μετά θα μπούμε στην θάλασσα. Πρώτα θα μάθουμε οδήγηση και μετά θα πάρουμε το αυτοκίνητο. Πρώτα θα πάρουμε το πτυχίο και μετά θα ασκήσουμε το επάγγελμά μας.
Όλες οι προετοιμασίες που κάνουμε, έχουν την μορφή προστασίας, δηλαδή τη δική μας Κιβωτό.
Όμως ως προς την Πνευματική μας περιουσία τι κάνουμε ?
Πρώτα θα «πνιγούμε» και μετά θα θυμηθούμε τον Θεό. Και ο Θεός επειδή είναι φιλεύσπλαχνος θα μας στέλνει τις βοήθειές Του, αλλά εμείς δεν θα μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε.
Όπως λέει και ο λαός μας : των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν .  
Που σημαίνει, πριν «πεινάσουμε», χρειάζεται να κάνουμε την προετοιμασία μας ως προς την Πνευματική μας θέση. Γιατί όταν η «πείνα» μας θερίσει, εμείς δεν έχουμε καλή ορατότητα και ενεργοποιείται σε μας ο πανικός, ο φόβος και αυτοί οι δύο δεν είναι καλοί σύμβουλοι στην ζωή του ανθρώπου.
Πώς ετοιμάζω την δική μου Κιβωτό = προστασία ?
Αρχίζω το πρώτο βήμα να αναζητήσω την ειρήνη εσωτερικά. Να βρω όλα όσα βαραίνουν την συνείδησή μου και να τα πω στον Πνευματικό* μου.
Δεύτερο βήμα είναι να αρχίσω να εκπαιδεύω τον εαυτό μου στην εγκράτεια, συναισθηματικά, νοητικά, πρακτικά.
Τρίτων να αναζητήσω εσωτερικά τις 4 αρετές που είναι μέσα μου ως περιουσία και να περπατάω τη ζωή μου με οδηγό αυτές.
Τέταρτο βήμα είναι να συνομιλώ με τον Θεό, που σημαίνει κάθε μέρα, αλλά κάθε μέρα να μελετώ τον Λόγο Του, δηλαδή την Καινή Διαθήκη, για να μου διδάξει ο ίδιος ο Κύριος μου, όλα όσα θέλει να ξέρω.
Πέμπτο είναι να διαβάζω προσευχές, ψαλμούς κλπ.
Αυτά τα βήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα αρχίσει κάποιος με την καρδιά του και να μην νιώσει την παρουσία Του Θεού, σε κάθε γωνιά της ζωής του.
Ο Θεός δεν είναι μόδα, αλλά είναι η δική μας εσωτερική αλήθεια την οποία την αναζητάμε μόνο σε στιγμές πόνου, σε στιγμές φτώχειας, γενικά όταν έχουμε προβλήματα.
Τον Θεό να τον ζητάμε όταν όλα είναι καλά. Και φυσικά να εστιάζουμε στον Λόγο Του.
Δεν ζητάει πολλά Εκείνος. Λέει μην κρίνεις, όχι για να μη σε κρίνει Εκείνος, γιατί όσο ζεις, ξέρει ότι είσαι άνθρωπος και θα πέφτεις σε παγίδες. Αλλά να μην κρίνεις, γιατί όλα όσα κρίνεις θα τα βιώνει.
Λέει να συγχωρείς, για να ελευθερώνεσαι, για να ζεις ελεύθερος και γεμάτος ειρήνη, εσωτερικά.  Και φυσικά δεν γίνεται να μιλήσω με τον Πατέρα μου και να είμαι θυμωμένος με ένα του παιδί ( συνάνθρωπό μας ).  Να κάνουμε προσευχή για κάθε μας συνάνθρωπο, για να τον φωτίσει ο Θεός.
Λέει να ζητάμε συγνώμη.
Λέει λοιπόν να είμαστε ενωμένοι.
Δημιούργησε την δική σου Κιβωτό, τώρα, σήμερα ξεκίνα με αγάπη.


*Πνευματικός = μπορούμε να κάνουμε προσευχή στον Θεό και να του ζητήσουμε να μας παρουσιάσει, έναν Πνευματικό καρδιάς. Κι Εκείνος θα μας ανοίξει μπροστά μας, αυτόν που είναι για μας.

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα