Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Η ευγένεια μέσον εντυπωσιασμού.

Η ευγένεια είναι ένα μέσο που το κάνουν χρήση οι άνθρωποι για να εντυπωσιάσουν και άλλες φορές για να εξουσιάσουν. Κάνοντας τους άλλους ανθρώπους να νιώθουν «υποχρεωμένοι».
Η ευγένεια όταν είναι τέτοιο μέσο, χωρίς να πηγάζει από το νιώθω, αλλά είναι οδηγός μέσα από τη σκέψη, είναι μία θηλιά και κάποιες φορές μορφή δόλου.


Όταν ένας άνθρωπος θέλει να εντυπωσιάσει αναζητά τρόπους να εγκλωβίσει μέσα στο «περιβάλλον» του, τους άλλους και τους αραδιάζει σκέψεις, λέξεις τέτοιες ώστε να λάβει τον έπαινό τους, για να νιώθει καλά.
Οι άνθρωποι αυτοί που βγάζουν την ευγένειά τους προς τα έξω, με οδηγό το μυαλό και όχι την καρδιά τους, συνήθως πίσω από αυτή την ευγένεια τους κρύβεται η αγένειά τους.
Γιατί η ευγένεια του μυαλού είναι μία επιβολή που προσπαθεί να καλύψει ανάγκη του ανθρώπου που δεν την νιώθει. Την ανάγκη του να κερδίσει τις εντυπώσεις από το περιβάλλον του. Και θα έρθει η στιγμή που θα βιώνει την αγένεια, την αδιαφορία και την αλήθεια της ζωής με τον πιο σκληρό της τρόπο.
Γιατί η ευγένεια είναι κατάσταση της ψυχής και της καρδιάς και από εκεί μπορεί να έχει βάση. Γιατί η ευγένεια της καρδιάς και της ψυχής έχουν ρίζες γερές και θεμέλια ακλόνητα. Ενώ του μυαλού είναι αστήριχτες και είναι πάντα έτοιμες να καταρρεύσουν .

Έτσι ο ευγενικός, από το μυαλό του, βιώνει επίπονες διαδρομές από τη ζωή, σιγά – σιγά σε κάθε τομέα της.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου