Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Βρες τη σταγόνα …


Μέσα σε ένα ποτήρι γεμάτο με νερό, αν ρίξουμε μία σταγόνα, μπορούμε μετά να την αντλήσουμε ? Όχι φυσικά, μπορούμε να πάρουμε πάλι μία σταγόνα, αλλά δεν θα είναι αυτή που εμείς ρίξαμε.
Έτσι ακριβώς είναι ο δρόμος της δοτικότητα και της αγάπης, μία σταγόνα στον «ωκεανό» του Σύμπαντος και της Αγάπης.
Η Αγάπη = σταγόνα, που καθώς εκδηλώνεται ενώνεται με τον «ποταμό» από τα ύδατα της αγάπης. Και δεν μπορούμε να βρούμε την ίδια ποτέ. 

Το να ζητάμε να πάρουμε πίσω αυτό που ακριβώς δώσαμε, είναι σαν να λέμε πως αυτό που θέλουμε να δώσουμε θα το κρατήσουμε για μας. 
Όταν δίνουμε μέσα από αγάπη κάτι σε κάποιον αυτόματα ενώνεται με τον αέρινο αυτόν «ποταμό» και δεν χάνεται, αλλά ενώνεται με τις δονήσεις της πληρότητας και της απλότητας. Έτσι επιστρέφεται σε μας, όταν έρθει η ώρα του ανανεωμένο και φρέσκο μέσα από τις ανανεωμένες δονήσεις αυτού του «ποταμού»
Δίνω = ενώνομαι με τις δονήσεις της απλότητας και της αρμονίας, χωρίς να περιμένω να πάρω. Γιατί αν περιμένω να πάρω σημαίνει ότι δεν έχω δώσει όλη τη σταγόνα, αλλά ένα μέρος αυτής. Με αποτέλεσμα να μην αφήνομαι έτσι απλά στην δόνηση του δίνομαι.
Και να είμαστε σίγουροι πως τίποτε δεν χάνεται, απλώς πολλαπλασιάζεται, δυναμώνει και με τον χρόνο το κανάλι της αγάπης και της δοτικότητας μας ενώνει με τις δονήσεις της αρμονίας και της ευημερίας.

ετικέτα ( ευημερία ) 

Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου